Orthomoleculaire therapie

Met orthomoleculaire therapie bij praktijk de Bloeiende roos te Delfgauw nabij Delft kijken we of er voldoende vitaminen en mineralen en voedingsstoffen aanwezig zijn.
Het lichaam moet via de voeding alles opnemen wat het nodig heeft aan brandstoffen (koolhydraten en vetten), aan bouwstoffen (eiwitten en vetten) en aan regulerende en beschermende stoffen (vitamines, mineralen, aminozuren e.d.).

Als het lichaam te weinig of onvolwaardige voeding krijgt aangeboden, zal het bepaalde functies niet meer kunnen uitoefenen en dit zal op termijn leiden tot lichamelijke en psychische klachten.
Factoren als vervuiling, straling, stress e.d. kunnen dit proces nog versnellen.

De meeste mensen krijgen wel voldoende calorieën binnen, maar deze komen meestal uit de minder gezonde/verkeerde voeding. Vette en suikerhoudende voeding bevatten bijvoorbeeld weinig vitamines en mineralen. Daarnaast kan zelfs een dieet dat rijk is aan verse onbewerkte voedingsmiddelen onvoldoende voedingsbestanddelen bevatten. Dit komt door de intensieve landbouwmethoden. Een groente die rijk is aan mineralen kan niet verbouwd worden op een grond die geen mineralen bevat. Vruchten en groenten worden tegenwoordig tot een snelle rijping gedwongen, waardoor ze te weinig voedingswaarde hebben.


Wanneer kunnen we een verhoogde behoefte aan vitamine en mineralen hebben?

Bijvoorbeeld bij een snelle groei tijdens het opgroeien en in de pubertijd, bij zwangerschap, het geven van borstvoeding. Ook bij ouderdom om je lichaam in optimale conditie te houden. Om reserves op te bouwen zodat u beter tegen lichamelijke en psychische stress bent opgewassen.
Bij slechte spijsvertering, roken en drinken. De behoefte neemt ook toe tijdens ziekte, bij stress enz..
.
Home
Behandelingen
Straling
Over mij
Opleidingen
Contact
Tarieven
Ervaringen
Nieuwsbericht
Terug naar de pagina Behandelingen
© Praktijk de Bloeiende Roos Delft / Delfgauw
 
Natuurgeneeskunde
Allergie
Autisme