Gesprekstherapie

Zit u met een probleem en komt u er zelf niet uit, dan is het prettig om met een onafhankelijk persoon te praten. Dit kan met Gesprekstherapie  bij natuurgeneeskundige praktijk de Bloeiende roos van Bep de Jong.  Klachten waarbij het ontbreekt aan inzicht zijn moeilijk te genezen. U wilt wel graag op een andere manier reageren, maar u weet gewoon niet hoe.
Via gesprekstheapie  kom ik er vaak achter waarom u zo bent gaan reageren.
Als u dat eenmaal weet is er al een verandering mogelijk. Hierdoor voelt u zich vaak vrijer en blijer omdat u niet meer belemmerd wordt door angsten zoals ”vinden ze dat niet gek of als ze me maar aardig vinden enz”..

Tijdens een gesprek worden de emoties besproken en probeer ik een eye-opener te geven. U hebt deze klachten (emoties) niet voor niets gehad, het wilde u iets duidelijk maken.

Door het hard op uitspreken en doorspreken van gebeurtenissen en die te delen met een onafhankelijke persoon geeft dit vaak opheldering en verlichting.
Waar ik naar op zoek ga, zijn vooral de emoties die er tijdens de gebeurtenis gevoeld zijn, om te voorkomen dat zij zich vastzetten in het lichaam en deze gaan leiden tot lichamelijke klachten.

Als er al sprake is van lichamelijke klachten probeer ik de klachten te bespreken en zo naar de oorzaak te komen. En doordat de oorzaak weer besproken wordt  kunnen de emoties op een andere manier worden aangesproken en worden losgelaten.

Aan het eind van de therapie hebt u niet alleen de gebeurtenissen besproken maar hebt u hopelijk ook nieuwe inzichten waardoor u op nieuwe situaties weer anders kunt reageren en zo stress/ lichamelijke klachten te voorkomen.

Home
Behandelingen
Straling
Over mij
Opleidingen
Contact
Tarieven
Ervaringen
Nieuwsbericht
Terug naar de pagina Behandelingen
© Praktijk de Bloeiende Roos Delft / Delfgauw
 
Natuurgeneeskunde
Allergie
Autisme