Bep de Jong

Toen ik in 1950 geboren werd was ik een van vele in een groot en gelovig gezin. Waarin werken voorop stond en voor lichamelijke/ psychische klachten geen tijd / ruimte was. Stress bestond wel maar dat benoemden we niet als zodanig. Als je een lichamelijke klacht had ging je naar de dokter en die wist dit al of niet voor je op te lossen. Was er geen oplossing zat er niets anders op dan ermee te leren leven.

Ik ben begonnen met werken in een drogisterij.
Daar heb ik mijn drogisterijdiploma gehaald, met de daarbij horende kruiden en homeopathie kennis. Zoals zo vele heb ik mijn werkende carrière opgezegd om te trouwen, kinderen te krijgen en mijn man te ondersteunen in onze rozenkwekerij.
Ik kwam pas echt in contact met alternatieve therapieën door één van mijn zoons. Hij had als kind erg veel oorproblemen (ontstekingen e.d.) en moest verschillende behandelingen ondergaan (opereren, buisjes, antibiotica e.d.) Deze behandelingen hadden maar weinig effect waardoor, ik als moeder op zoek ging naar andere alternatieven.

Door een vriendin kwam ik in contact met alternatieve therapieën. Wat mij hierin aansprak was dat hier niet alleen de symptomen verdwenen maar dat het ook de oorzaak aanpakte. Wat een bijzonder resultaat had op mijn zoons gezondheid.
Mijn jongste zoon was dyslectisch (woordblind) en hiervoor wist mijn vriendin een andere therapeut die daar in gespecialiseerd was. Bij mijn zoon zag ik goede resultaten die tot op de dag van vandaag effect hebben op zijn leven. De therapeut gaf aan dat ik ook zelf de gebruikte technieken kon leren en dat betekende dat mijn leven definitief een andere kant op ging.
Tijdens de cursussen die ik heb gevolgd vond ik het zo fascinerend te merken hoe het lichaam en de geest samenwerken en zo nauw met elkaar verbonden zijn, dat ik me verder ben gaan verdiepen in andere therapievormen.

Dit heeft geleidt tot een combinatie van verschillende therapieën die aansluiten op een bijzondere variëteit van klachten en symptomen. Mijn nieuwsgierigheid naar kennis en menselijk functioneren zorgt ervoor dat ik mijn kennis up to date houd, door vakliteratuur en mijn praktijkervaringen.


In deze praktijk heet ik u van harte welkom!
Home
Behandelingen
Staling
Over mij
Opleidingen
Contact
Autisme
Tarieven
Ervaringen
Nieuwsbericht
© Praktijk de Bloeiende Roos Delft / Delfgauw
 
 
Natuurgeneeskunde
Allergie