Home
Behandelingen
Straling
Over mij
Opleidingen
Contact
Tarieven
Ervaringen
Nieuwsbericht
© Praktijk de Bloeiende Roos Delft / Delfgauw
Allergietesten

Allergieën  en Intoleranties.

In mijn natuurgeneeskundige praktijk  de Bloeiende roos in Delfgauw tetst ik op  welke allergenen u een allergische reacties krijgt. Deze allergietesten doe ik met behulp van spiertesten (touch for health of kinesiologie) Op deze manier geeft het lichaam dus zelf aan waar het niet tegen kan en dit kan soms heel specifiek zijn.
Het lichaam vertelt dus niet alleen waar het niet tegen kan, maar ook wat er aan gedaan kan worden en/ of wat het nodig heeft om te herstellen.

Als u al zelf een idee hebt waar u allergisch voor bent mag u die middelen meenemen, zodat het uitgetest kan worden of u hier inderdaad allergisch voor bent.

Allergieën zijn vaak ook signalen van het lichaam, om aan te geven dat er emoties niet goed verwerkt zijn. Deze kunnen allang geleden gestart zijn en waar u geen weet meer van hebt. Om de oorzaak op te sporen kijk ik dus of er emoties in het spel zijn.

Deze behandel ik door eyeopeners te geven en met bloesemremedies om emoties te verwerken en als er tekorten zijn van vitaminen en mineralen deze aan te vullen en met  voedingsadviezen, zodat het lichaam zich weer kan herstellen.Uitgebreidere informatie over allergieën in intoleranties vindt u hieronder.

Allergieën intoleranties zijn reacties van het menselijk afweersysteem (het immuunsysteem) op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. De stoffen die bij mensen zo’n heftige reactie kunnen veroorzaken, noemen we allergenen.

Er zijn verschillende vormen van allergieën, voedselallergie is een van de bekendste maar ook veel voorkomend zijn eczeem, hooikoorts en astma.
De symptomen kunnen verschillen per allergeen.

Zo zie je bij hooikoorts :
-       Niezen
-       Jeukende neus, ogen of gehemelte.
-       Loopneus of juist verstopte neus
-       Waterige rode ogen (conjunctivitis)

Maar bij voedselallergieën zie je weer meer
-       Tintelende mond/ lippen
-       Zwelling van de lippen, tong, gezicht of van de keel.
-       Jeukende uitslag
-       Anafylaxie (heftige allergische reactie die acuut medische hulp vraagt)


En het vervelende is als je een allergie hebt heb je een verhoogde kans om later ook voor een andere stof allergisch te worden. Zo kunnen mensen met hooikoorts later ook een voedselallergie ontwikkelen.
De meeste voedselallergieën starten al op babyleeftijd, meestal groeit het kind erover heen.
De laatste jaren zie je de allergieën flink toenemen in aantal en in zwaarte van de klachten.


Wat is het verschil tussen een intolerantie en een allergie
Bij voedsel maakt men een verschil in allergie en intolerantie (overgevoeligheid).
Een fysieke reactie na het eten van sommige voedingsmiddelen of stoffen, komt veel voor.  Een voedsel intolerantie en een allergie geven vaak dezelfde symptomen waardoor de termen vaak door elkaar worden gebruikt.

Een echte voedselallergie zorgt ervoor dat het immuunsysteem een reactie geeft wat effect heeft op verschillende organen. In sommige gevallen kan de reactie zo heftig zijn dat er directe medische hulp nodig is. Denk aan de pinda allergie waarbij de keel opzwelt en de ademhaling wordt gehinderd.

In tegenstelling  tot de allergie geeft de intolerantie vaak symptomen die minder heftig zijn, ze geven vaak alleen een probleem  in het maagdarmstelsel (diarree/ misselijkheid etc.)
Bij een intolerantie is de persoon vaak nog wel in staat om kleine hoeveelheden van het voedsel te eten zonder dat dit problemen geeft. Of je bent in staat om een reactie af te wenden door je voeding iets aan te passen.

In het dagelijks leven maakt het weinig verschil of er sprake is van intolerantie of van allergie, beide maken het leven een stuk ingewikkelder.

Oorzaken
Er zijn verschillende factoren van invloed op het ontwikkelen van een allergie. Van een aantal factoren zoals erfelijkheid,   (Allergie zelf is niet erfelijk, maar wel de aanleg er voor. Komen allergieën in de familie voor, dan heeft het nageslacht een grotere kans op allergische klachten. Hoe meer gezins- of familieleden allergisch zijn, hoe groter de kans dat de baby ook last krijgt. Maar ook als er in de familie geen allergieën voorkomen kan de baby een allergie ontwikkelen.)
Van hygiëne en leefstijl is bekend dat ze in meer of mindere mate effect hebben op het ontstaan van een allergie. Toch is er vooral nog heel veel niet bekend over dit onderwerp.

En wat ook opmerkelijk is, dat de ene dag bepaalde voedingstoffen goed lijken te worden verdragen terwijl ze de andere dag zelfs kunnen leiden tot een ziekenhuisopname. De oorzaak daarvan is vaak stress, bij toename van stress heeft het lichaam minder energie om de allergeen te verwerken.
Bij allergische reacties wordt er vaak gedacht aan huidreacties, ademnood en jeukende ogen.
Dit zorgt ervoor dat sommige allergieën dus ook door de persoon zelf niet worden herkend. Moeheid, vaak ziek zonder oorzaak, frequent verkouden/ grieperig, benauwdheid en buikpijn zouden ook allemaal kunnen wijzen op een allergie.
Allergieën zijn erg vervelend en staan vaak in de weg om te genieten van lekker eten, een fijne wandeling of zelfs het uitoefenen van uw werk. Door de oorzaak aan te pakken in plaats van de symptomen kunt u daadwerkelijk weer genieten!
Natuurgeneeskunde
Allergie
Autisme