Straling

Je ziet het niet, hoort het niet en proeft het niet, maar straling is overal. Wanneer we mobiel bellen, internetten, tv kijken, de babyfoon gebruiken of eten in de magnetron verwarmen. Zelfs als we slapen worden we omringd door straling afkomstig van WiFi en elektrische apparaten. Straling kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Vooral kinderen kunnen dit ervaren; ze worden meer dan gemiddeld blootgesteld aan straling. Vooral thuis waar een opeenstapeling van draadloos communicerende apparaten ongemerkt tot overbelasting kan leiden.

Voormalig directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dr. Brundtland, zei  dat er geen twijfel mogelijk is dat straling van draadloze technologie gezondheidseffecten heeft. Ze adviseert daarom bewust om te gaan met draadloze apparaten.


Kinderen en straling
Meer nog dan volwassenen zijn kinderen actief met draadloze communicatie. Ze groeien op met mobiele telefoons, tablets, laptops en spelconsoles, zoals Play Station en Xbox. Ze vullen een groot deel van de dag met facebooken, twitteren, gamen of whatsappen en niet zelden gaat het mobieltje ook nog mee naar bed om de laatste ‘nieuwtjes’ met vrienden en vriendinnen uit te wisselen. Om daarna tijdens het slapen onder het hoofdkussen te verdwijnen. Dus áls dit soort straling invloed heeft op ons lichaam en welzijn vormen kinderen een extra kwetsbare groep, want ze hebben doorgaans ook nog eens een lagere weerstand dan volwassenen.


Gezondheidsklachten
Voor de volledigheid hierbij de meeste, mogelijk stralingsgerelateerde gezondheidsklachten op een rij (in willekeurige volgorde):

Chronische vermoeidheid
Stress
Jeuk
Hoofdpijn
Oorsuizen
Buikpijn
Huiduitslag
Concentratieproblemen
Lusteloosheid
Hyperactiviteit (ADHD)
Psychische problemen
Duizeligheid, misselijkheid
Algemene onbehaaglijkheidTips

Hou de mobiele telefoon minstens 15mm van het oor of gebruik de  speakersfunctie. Draag de mobiele telefoon niet rechtstreeks op het lichaam.

Leg de mobiele telefoon niet onder je kussen of op het nachtkastje; dit kan de slaap verstoren. Als je toch de wekkerfunctie wilt gebruiken, zet de telefoon dan in de vliegtuigmodus dan is er geen contact met de zendmast of Wi-Fi-router

Zet de router uit als je het niet nodig hebt b.v. 's nachts. zet ook andere draadloze apparaten uit als ze niet gebruikt worden. Apparaten in de stand-by stand gebruiken niet alleen stroom, maar ze geven ook straling af.

Plaats een elektrische wekkerradio minimaal drie meter van het hoofd af. Alternatieven zijn een wekker op batterijen of een opwindbare wekker.


Behandeling
Met mijn behandeling meet ik of je met straling belast bent. Als dit het geval is zoek ik naar oplossingen en middelen om de straling uit het lichaam te verwijderen. Ook is het mogelijk om producten bij de tv of laptop of tablet neer te zetten of bij je te dragen die maken dat het lichaam niet meer beïnvloed kan worden door straling
Home
Behandelingen
Straling
Over mij
Opleidingen
Contact
Tarieven
Ervaringen
Nieuwsbericht
Terug naar de pagina Behandelingen
© Praktijk de Bloeiende Roos Delft / Delfgauw
Natuurgeneeskunde
Allergie
Autisme