ADHD

Met mijn behandeling probeer ik  de nadelige gevolgen van de ADHD, te adresseren en inzichten te geven hoe  u er anders naar kunt kijken. Hoe u er beter mee om kan gaan, zodat er meer rust komt.

Het zenuwstelsel is heel gevoelig en ik probeer het zenuwstelsel te kalmeren door de emoties te ontstressen en door voedingsadviezen te geven. Door te kijken of er tekorten zijn aan vitamines en mineralen zijn en deze dan aan te vullen. Ook werk ik met bloesemremedies die de emoties kunnen verzachten, met edelstenen en met het bioresonantie apparaat. Hierdoor worden de vele prikkels gemakkelijker opgenomen en geïnterpreteerd, waardoor er rust ontstaat in het hoofd.
Meer informatie over ADHD

Definitie :
Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is een chronische aandoening waar miljoenen kinderen last van hebben en houden. ADHD is een verzameling van verschillende problemen, zoals moeite hebben om aandacht vast te houden, hyperactiviteit en impulsief gedrag.

Gevolgen
Vaak zie je bij deze kinderen ook een lage zelfwaarde, verstoorde relaties en slechte prestaties op school. Dit klinkt allemaal depressief en zwaar, toch zie je dat een deel van de kinderen met hun adhd om leren gaan en er juist kracht uit kunnen halen.

Symptomen
Ieder mens is anders dus bij iedereen met adhd uit zich de adhd op andere manieren maar de onderste symptomen zijn het meest bekend en komen het meest voor.

• Moeite met het vasthouden van aandacht
• Frequent dagdromen
• Moeite met het uitvoeren van taken/ het niet luisteren
• Frequent moeite hebben met het organiseren van taken en activiteiten
• Vaak vergeetachtig of raakt frequent spullen kwijt
• Het niet af kunnen maken van (school)werk
• Snel afgeleid
• Moeite met stilzitten, de neiging om continu te bewegen
• Praatgraag
• Onderbreekt gesprekken of activiteiten van anderen
• Moeite met het wachten op je beurt

ADHD komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en de symptomen uiten zich anders bij mannen en vrouwen. Zo zijn jongens vaak hyperactief en meisjes meer onoplettend.
Nu is het lastige dat alle kinderen, hyperactief en impulsief kunnen zijn op sommige momenten. Dit hoort bij de ontwikkeling. Dit zie je ook weer terug bij de tieners

De stempel ADHD wordt makkelijk gegeven maar het is belangrijk om een onderscheidt te maken. Als een kind moeite heeft met de concentratie op school maar thuis gaat het goed, dan is het waarschijnlijk geen ADHD.
Maar is het wel de moeite waard om te kijken of er een oorzaak te vinden is en dat te behandelen.


Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de oorzaken van ADHD. Er worden meerdere opties genoemd.
Zoals erfelijkheid ( 25% van de directe familie rondom een kind met ADHD heeft vaak soortgelijke symptomen), genetische afwijken en omgevingsfactoren.

Wat ik vooral zie is dat er bij ADHD heel veel onbegrip is vanuit de omgeving waardoor kinderen/ volwassenen zich kwetsbaar voelen maar ook hun emoties niet goed kunnen uiten. Niet verwerkte emoties kunnen zich weer verankeren in lichamelijke klachten of terugkerende problemen. Door deze emoties op te sporen en te bespreken/ behandelen zie je dat iemand handsvaten krijgt om verder te kunnen.
En eigen emoties ook gaat herkennen en daar anders mee om leert gaan waardoor er in het lichaam een stuk rust ontstaat omdat ze niet langer het gevoel hebben dat ze tegen de wereld en zichzelf aan het vechten zijn.


Voeding en ADHD
ADHD en voeding hebben direct met elkaar te maken. Energiedrankjes en suikers bijvoorbeeld werken negatief door op het concentratievermogen en verhogen de hyperactiviteit. Ook van bepaalde E-nummers is bekend geworden dat zij een nadelige uitwerking hebben op de concentratie. Een bewustzijn van de voeding bij ADHD zie ik als begin van de ADHD-behandeling. 
Home
Behandelingen
Straling
Over mij
Opleidingen
Contact
Tarieven
Ervaringen
Nieuwsbericht
Terug naar de pagina Behandelingen
© Praktijk de Bloeiende Roos Delft / Delfgauw 
Natuurgeneeskunde
Allergie
Autisme